Habitat - Outdoor :: Algae issue

Ponds and other outdoor enclosures.

Post Posted: Mon Jul 27, 2015 1:08 pm   Algae issue

Hi, I have a 660 lt outdoor aquarium with four sliders and have an issue with Nitrates and algae build up. I have installed a Fluval FX6 which is doing a very good job and also a uv filter. The water us clear but with a tint of green and the nitrate ldvels ate quite high. As stated the aquarium is outside and gets alot of sunlight.
Any ideas please.
Stefan
Attachments
image.jpg
Stefan Fenech
 
Posts: 3
Joined: May 22, 2015
Gender: Male

Post Posted: Mon Jul 27, 2015 5:09 pm   Re: Algae issue

Looks great! Are you sure the green is not from the iron? The UV filter is probably doing it's best but don't forget you need to regularly change the bulb. I'd also try to eliminate nutrients that algae might use, so feeding outside the tank might be a consideration.
User avatar
steve
Site Admin
 
Posts: 29026
Joined: Apr 11, 2005
Location: New York, NY
Gender: Male

Post Posted: Thu Aug 06, 2015 1:40 pm   Re: Algae issue

Hi Still have issues with the clearity of the water any suggestions?
Stefan Fenech
 
Posts: 3
Joined: May 22, 2015
Gender: Male

Post Posted: Thu Aug 06, 2015 3:19 pm   Re: Algae issue

Maybe consider a stronger UV filter. Is it new? Bulbs need regular replacement.
User avatar
steve
Site Admin
 
Posts: 29026
Joined: Apr 11, 2005
Location: New York, NY
Gender: Male


Return to Habitat - Outdoor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests